ДОБРОДОШЛИ!


ikonica slajda 1 ikonica slajda 2 ikonica slajda 3 ikonica slajda 1 ikonica slajda 2 ikonica slajda 3
О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

21.05.2021 - Обавештавају се корисници услуга ЈКП "Водовод" Краљево на територији Матарушке бање, да смо због квара на водоводној мрежи принуђени да привремено обуставимо водосабдевање на тој локацији. Наше екипе су на терену и раде на отклањању квара, како би што пре обезбедили неометано снабдевање. Захваљујемо се на стрпљењу и сарадњи!О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

27.05.2020 - Обавештавају се корисници услуга ЈКП "Водовод" Краљево, да због квара на магистралном цевоводу ка ЦС "Берановац" доћи ће до обуставе дистрибуције воде ка Берановцу, Јовцу, Метикошима Мошином гају, Ратини, Кованлуку и цевоводу ка Гружи. Наше екипе су на терену и раде на отклањању квара, како би што пре обезбедили неометано снабдевање водом наведена насеља. Захваљујемо се на стрпљењу и сарадњи!


А К Т У Е Л Н О

11.05.2020 - Обавештавају се корисници услуга ЈКП-а "Водовод" Краљево, да је од понедељка 11.05.2020. нормализован рад наплатних места. Наплатна места која су била затворена током ванредног стања, отварају се и радитиће према радном времену пре ванредног стања.


А К Т У Е Л Н О

29.04.2020 - Обавештавају се корисници услуга ЈКП-а "Водовод" Краљево,да је уведена бесплатна телефонска линија - 0800/353-708, на којој можете извршити рекламације, као и добити све потребне информације.


А К Т У Е Л Н О

28.04.2020 - Обавештавају се корисници услуга ЈКП-а "Водовод" Краљево,да ће у наредном периоду, шалтер радити у управној згради ЈКП "Водовода" у улици 27. марта бр.2, од 07:00 до 17:00 часова.

Такође, шалтер у Излетничкој улици (Дом културе у Рибници) је поново отворен и радно време је од 08:00 до 16:00 часова.


А К Т У Е Л Н О

30.03.2020 - Обавештавају се корисници услуга ЈКП-а "Водовод" Краљево,да ће у току ванредног стања, шалтер радити у управној згради ЈКП "Водовода" у улици 27. марта бр.2 до 13:00 часова.

Корисници који желе да уплате електронским путем или преко налога за пренос потребно је да у пољу модел оставе празно, а у позиву на број унесу свој потрошачки број (петоцифрени број у горњем десном углу рачуна). Пример правилног попуњавања уплатнице стоји на позадини рачуна ЈКП "Водовод" Краљево, као и на следећој слици >>


А К Т У Е Л Н О

24.03.2020 - Обавештавају се корисници услуга ЈКП-а "Водовод" Краљево,да ће у наредних пар дана због актуеног ванредног стања и промене режима рада, шалтери радити до 13:00 часова.


Кратке вести

09.08.2019 - Обавештавају се корисници услуга ЈКП-а "Водовод" Краљево,да ће у наредних пар дана због радова на мрежи, бити престанака у снабдевању водом у Насељу Браће Јовановић, улицама Јована Дерока, Јована Бојовића и Радоја Милосављевића.


Кратке вести

25.04.2019 - Обавештавају се корисници услуга ЈКП-а "Водовод" Краљево, да ће у петак 26.04.2019. године и у суботу 27.04.2019. године радити шалтер у згради ЈКП "Водовод" Краљево од 07:00 - 13:00 часова.


Кратке вести

19.02.2019 - Обавештавају се корисници услуга ЈКП-а "Водовод" Краљево, који се водом Снабдевају са Гружанског цевовода на потезу од Берановца до Пајсијевића, да због радова на цевоводу дана 19.02.2019. године, у периоду од 08 до 10 часова, може доћи до пада притиска у мрежи или евентално до кратког прекида у водоснабдевању.


10.02.2019 - Поред стандардних послова на одржавању водоводног и канализационог система, ЈКП "Водовод" Краљево је био ангажован и на неколико послова инвестиционог карактера. Као битнији издвајају се градилишта градилиште канализационе мреже Леони, канализација Конарево ... >


06.02.2019 - У току су радови на санацији квара на водоводној мрежи у улиици Филипа Вишњића. За потребе снабдевањаа грађана пијаћом водом, обезбеђена је ауто цистерна. ... >


01.02.2019 - У сарадњи са предузећем Аqуа Интерма доо, ЈКП "Водовод" је надоградио и аутоматизовао процес хлорисања воде. Овај нови систем омогућава како даљинско управљање, тако и потпуно аутоматско управљање на ЦС "Жичко поље" ... >


08.01.2019 - Услед повећања капацитета тренутне архиве и унаређења услова чувања важних докумената ЈКП "Водовод" Краљево је извршио промену намене појединих просотрија, како би направио архиву која задовољава захтеве важећих стандарда и закона који предвиђају чување докумената ... >О нама

Старогрчки филозови сматрали су воду почетком свега, а модерна наука тврди да се жива бића највећим делом састоје од воде (50 до 90%).


Вода као основни услов живота, настанка и развоја цивилизације представља вредност немерљиву материјалним добрима.


Наша је приоритетна обавеза и одговорност сачувати здраву и питку воду за генерације које долазе.


ЈКП Водовод Краљево данас

Slika prirode sa vodom

ЈКП "Водовод" је начинио кораке у циљу успостављања савременог система коришћења и управљања водним ресурсима на тај начин што је у сарадњи са МСП-ом изградио математички модел водоснабдевања и успоставио систем даљинског надзора и управљања на извориштима - SCADA. Снимљено је и дигитализовано преко 80% водоводне мреже - Water GIS, што је био предуслов за успостављање система даљинског надзора и управљања целокупном водоводном мрежом.

Током 2007. и 2008. године ЈКП Водовод Краљево је почео са уградњом система за даљинско очитавање водомера, чиме је постигнута прецизна контрола потршње и смањени губитци прилико експлоатације. Месечно очитавање обезбеђује ефикаснију наплату и бољи однос са потрошачима.

Хигијенска исправност воде за пиће мора да одговара стандардима квалитета регулисаним "Правилником о хигијенској исправности воде за пиће" у погледу микробиолошких особина, хемијиских супстанци, остатака дезинфекционих средстава и споредних производа дезинфекције. За контролу квалитета воде за људску употребу из градског водовода овлашћен је Завод за заштитз здравља из Краљева. Применом савремених метода и уређаја приликом анализа загарантована је здравствена безбедност становништва које употребљава воду из Краљевачког Водовода.

Нажалост, вода може бити контаминирана случајно или намерно, биолошки или хемијски. Зато у краљевачком Водоводу постоје посебно обучене екипе које имају задатак да заштите изворишта, постројења запослене као и материјална средства.

Rekonstrukcija ul. D.Tucovica

У радионичком простору постоји већи број сервиса, велики магацин резервних делова као и добро акредитовано контролно тело/тело за оверавање - некада баждарница водомерних уређаја.

Приоритети "Водовод"-а у наредном периоду су пре свега изградња постројења за предтретман питке воде, реконструкција дотрајалих и изградња нових цевовода, секторизација града која подразумева регулацију притисака у мрежи према висинским зонама, а самим тим и значајно смањење губитака у мрежи и омогућавање да сваки део града буде снабдевен притиском за нормалан рад мреже, као и изградња II фазе постројења за пречишћавање отпадних вода.

Voda na planeti

Употребљиви водни ресурси слатке воде представљају само 3% од укупне количине воде на Земљи. Број становника расте невероватном прогресијом, па стручњаци Уједињених нација упозоравају да ће због велике потрошње , неекономичне употребе воде и недовољног улагања у очување и заштиту изворишта здраве воде, 2025. године две трећине светског становништва имати нередовно снабдевање воде. Овај алармантан податак треба озбиљно схватити јер ми трошимо неколико пута више воде од становника развијених земаља. Томе доприносе ниска цена, губици у мрежи и лоше водоводне инсталације у становима, предузећима, школама и другим установама. Економском ценом, штедњом, смањењем губитака у мрежи, добрим одржавањем и заштитом изворишта слатке воде показаћемо да ова планета са својим ресурсима не припада само овој већ и будућим генерацијама.
Контакт телефон: 036/307-100; 036/307-103

E-mail: info@vodovodkv.co.rs

© 2013 ЈКП "Водовод" Краљево, сва права задржана!

Цена 1m³ водних услуга:

Домаћинства
Без канализације 58,25 дин/m³
Са канализацијом 84,85 дин/m³
Привреда
Без канализације 107,08 дин/m³
Са канализацијом 151,66 дин/m³Време рада наплатних служби:

Радним даном:
Цара Лазара 84/A од 07:00 - 18:00
27. марта бр.2 од 07:00 - 15:00
Излетничка - Дом културе од 07:00 - 18:00
Суботом:
Сва наплатна места од 07:00 - 13:00
Недељом не радимо!