Ćirilica / Latinica

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi JKP "Vodovod" Kraljevo

HUMANI REKORDERI ZA PONOS: U Kraljevu uručene plakete višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi, Jun 06.2022.

Uručenjem zahvalnica i plaketa višestrukim davaocima krvi, u Kraljevu je obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca ove dragocene tečnosti.

humanitarna_akcija

Uz prigodan program i u prisustvu gradonačelnik Kraljeva dr Predraga Terzića i brojnih gostiju, ovdašnja organizacija Crvenog krsta uručila je plakete humanim Kraljevčanima koji su krv dali 35, 50, 75 i 100 puta, kao i zahvalnice ostalim dobrovoljnim davaocima.

- Krv sam dao 51 put. Drago mi je što sam deo ove velike porodice humanih ljudi. Svakom davaocu krvi je najveća nagrada i priznanje kada zna da je svojih pet minuta poklonio nekome kome je spasio, produžio ili učinio život boljim - kaže Perović Jović, dobrovoljni davalac iz Kraljeva.

Osim Jovića, još 38 Kraljevčana je krv dobrovoljno dalo više od 50 puta, jedan više od 100, šestoro 75, a 35 puta 43 njegovih sugrađana.

Ovom prilikom, za veliki doprinos akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi u protekloj godini plakete „Široko srce“ uručene su JKP „Vodovod“ i Mesnoj zajednici Vitkovac.


Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Vodovod" Kraljevo, postoji od 2000. godine. Tokom ovih godina bavljenja humanitarnim radom organizuju Majsku akciju i akciju 30. jula povodom krsne slave društva "Ognjena Marija" u saradnji sa Zdravstvenim centrom "Studenica".

dddk_logo

Predsednik DDDK-a je Dejan Pavlović. DDDK ima skupštinu i upravni odbor, koji se bave organizacijama, akcijama i unapređenjem društva. Članovi Upravnog odbora čine radnici iz različitih sektora firme JKP "Vodovod" Kraljevo.

DDDK Vodovod ima oko 100 stalnih članova, koji su u glavnom radnici firme JKP "Vodovod". U raznoraznim akcijama sakupljanja krvi, prikupljeno je preko 2 000 jedinica krvi.

dddk

Društvo radi naporno i na primociji ideje o dobrovoljnom davanju krvi i doniranju organa, ako i edukaciji i apelu na ljuda da se ova humanitarna aktivnost ne bi koristila u komercijalne ili neke nelegalne srvhe.

DDDK "Vodovod" Kraljevo ostvaruje saradnju i učestvuje i van granica Republike Srbije. Pobratska društva su DDDK "Putevi" Kraljevo i DDDK "Čika Dača" Kragujevac. Pored njih, na našim akcijama često učestvuju gosti iz cele Srbije i Crne Gore.

Ukoliko želite da stupite u kontakt sa DDDK "Vodovod" Kraljevo, možete nam pisati na mail: dddkvodovodkraljeo@gmail.com


Promotivin materijal za dobrovoljne davaoce krvi:

Letak "Tvojih pet minuta" (PDF)

Letak "Vodič za davaoce" (PDF)


Majska akcija davanja krvi, Maj 17. 2013.

U prostorijama JKP "Vodovod" Kraljevo održana je već tradicionalna Majska akcija davanja krvi. Ovu akciju su organizovali DDDK "Vodovod" i Zdravstveni centar "Studenica".

Kao i svake godine, u akciji su uzeli učešće, pored bratskih društva dobrovoljnih davalaca krvi, i ostala društva iz naše zemlje. Akcija je okupila preko 150 davalaca krvi.

Pored akcije davanja krvi, obezbeđeno je za naše goste i upoznavanje Grada Kraljeva i okoline, obilazak manastira Žiča i druge aktivnosti.

Posle tih aktivnosti, nastavljeno je druženje u restoranu "Nacional 2000" uz hranu, piće i prijatnu muziku do kasnih večernjih časova.Akcija davanja krvi povodom slave "Ognjena Marija" Jul 30. 2013.

Povodom krsne slave "Ognjena Marija" Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Vodovod" organizovalo je mini akciju dobrovoljnog davanja krvi na planini Goč.

U okviru ove akcije prikupilo se 70 davalaca sa gostima iz Kragujevca i Jagodine.

Suorganizatori ovog skupa su bili ZC "Studenica" i Dečije odmaralište Goč.

Želja nam je, pored davanja krvi i što veća promocija Goča, planine koja se nalazi na 30-tak kilometara od Kraljeva.

Uskoro:

Radimo na akciji priključivanja registru davalaca koštane srži u saradnji sa Institutom za transplataciju krvi Srbije. Uskoro više informacija...

© 2022 JKP "Vodovod" Kraljevo, Sva prava zadržana!

VRH