Slava JKP "Vodovod"-a Kraljevo


Živonosni istočnik - Istočni petak

U PETAK Svetle sedmice praznujemo obnovljenje hrama Presvete Vladičice naše Bogorodice koji nosi ime Živonosni istočnik (izvor). Još praznujemo i izuzetna i natprirodna čuda koja su se u tom hramu dogodila. Taj hram je najpre osnovao car Lav Veliki. Beše to čovek dobar i smiren. Još pre nego što je postao car, zbog svoje dobrote i milosrđa, naiđe jednom na jednog slepog čoveka koji nije video kuda ide, pa ga povede za ruku. Zajedno stigoše do mesta gde se sada nalazi izvor, kad slepi ožedne i zamoli Lava da mu da vode. Tumarao je po šumi punoj svakojakog drveća i rastinja i tražio izvor, ali nije mogao da ga nađe. Zato se veoma ožalosti. Ali tada začu glas koji mu je govori : ,,O, Lave ne tuguj, jer vodu koju tražiš blizu je. Potraži je još malo.” Lav je dugo tražio, ali bez uspeha. Onda ponovo začu glas kako mu govori : ,, Care Lave, uđi u unutrašnjost ove guste šume i zahvati rukama mutnu vodu koja je u njoj i napoj njome slepoga, a potom mu pomaži slepe oči i odmah ćeš doznati ko sam i da dugo živim na ovom mestu.” Lav učini kako mu reče glas i slepi odmah progleda. Po predskazanju Majke Božije, ubrzo postade car i podiže kraj izvora prvobitnu raskošnu crkvu.

Ikona slave

Tu se se svakodnevno dešavala mnoga čuda. Kroz mnogo godina Justinijan, veliki grčki imperator, silno se razbole od vodene bolesti, i na tom mestu dobi isceljenje, pa u znak zahvalnosti obnovi postojeću crkvu, koja je u međuvremenu stradala od brojnih zemljotresa i učini je još lepšom i raskošnijom nego što je bila. Nemoguće bi bilo nabrojati i ispripovedati sva čuda koja ova voda učini i do dan danas čini. Više ih je nego kapi u moru, zvezda na nebu i lišća u gori. Molitvama Majke Tvoje, Hriste Bože naš, pomiluj nas.

(izvor : Sinaksar na Istočni petak)Obeležavanje slave u prostorijama JKP "Vodovod"-a

06.05.2016. Kao i svake godine slava JKP "Vodovod"-a obeležena je na Istočni petak. Ovom svečanom trenutku, pored domaćina, menadžmenta, Nadzonog odbora i radnika JKP "Vodovda" Kraljevo, prisustvovali su predstavnici ostalih javnih preduzeća, Načelnik MUP-a, Komandir Žandarmerije, Upravnik zatvora, predstavnici Gradske uprave i drugi uvaženi gosti.

U nastavku možete videti nekoliko slika sa tog svečanog događaja:
Kontakt telefon:036/307-100; 036/307-103

E-mail: info@vodovodkv.co.rs

© 2013 JKP "Vodovod" Kraljevo, Sva prava zadržana!

Cena 1m³ vodnih usluga:

Domaćinstva
Bez kanalizacije 58,25 din/m³
Sa kanalizacijom 84,85 din/m³
Privreda
Bez kanalizacije 107,08 din/m³
Sa kanalizacijom 151,66 din/m³Vreme rada naplatnih službi:

Radnim danom:
Cara Lazara 84/A od 07:00 - 18:00
27. marta br.2 od 07:00 - 15:00
Izletnička - Dom kulture od 07:00 - 18:00
Subotom:
Sva naplatna mesta od 07:00 - 13:00
Nedeljom ne radimo!